Over mij

Backyard BBQ Amsterdam is begonnen vanuit een Amsterdamse achtertuin. Na jaren woonachtig te zijn geweest in een appartement met balkon, was een verhuizing naar een eensgezinswoning met ruime tuin in 2012 het startpunt van een hobby die inmiddels semi-professionele vormen heeft aangenomen.

Na mij in de eerste jaren verdiept te hebben in verschillende BBQ-technieken en de resultaten vooral voorgeschoteld te hebben aan familie en vrienden, ontstond langzaam de behoefte om ‘meer’ te doen met de opgedane kennis. 

In eerste instantie kreeg die behoefte vorm door het in het leven roepen van een Instagram account en een Facebook-pagina. Niet veel later volgenden het assisteren van professionele pit-masters bij BBQ-workshops en het leveren van advies en ondersteuning aan personen bij de aanschaf en het gebruik van hun recent gekochte BBQ

Inmiddels levert Backyard BBQ Amsterdam op maat gesneden 1-op-1 dienstverlening aan BBQ-enthousiastelingen.  Daarbij specialiseert Backyard BBQ zich vooral in de zogenaamde kettle bbq’s en smokers van Weber en aanverwante merken.